maanantai 23. syyskuuta 2013

Kokemuksia Karnaluksista 7

Karnaluks on houkutellut taas matkailijoita Suomesta. Tässä muutama matkakertomus.

Riitan puutarha
Riitan puutarha kävi Tallinnan Karnaluksissa. Riitta muistuttaa, että käteistä pitää olla mukana, sillä Karnaluksissa ei voi maksaa pankkikortilla. Myös aikaa piti varata, sillä kassa toimi hitaasti.

Mitä Karnaluksista voi löytää? Ihan vaikka mitä. Se on kuulemma naisten käsityötaivas, vähän niinkuin Biltema miehille. Vetoketjukäytävää…
ja kangaskäytävää…
…lankoja ja taas lankoja lattiasta kattoon.
Puikkoja ja koukkuja seinäkaupalla…
…ja kaikkea mahdollista ja mahdotonta käsitöihin liittyvää.
Itse olin lähtenyt etsimään anatomisesti muotoiltuja virkkuukoukkuja, jotka näin Tuksun blogissa. Kiitos, Tuksu, löysin niitä. Hinta paikan päällä 2,75 euroa.

Tässä poimintoja tekstistä. Kannattaa käydä katsomassa myös valokuvat.

Rikkaruohoelämää
Blogin kirjoittaja between kävi hakemassa käsityötarvikkeita Tallinnasta. between matkusti taksilla satamasta Karnaluksiin. Matka kesti kahdeksan minuuttia ja maksoi seitsemän euroa. Hän antaa ohjeita Karnaluksin löytämiseen:
Karnaluksin osoite on: K.A. Hermanni 1. Talo on uudehko vaaleasävyinen toimistotalon näköinen rakennus, jonka toinen pääty rajoittuu Tartu mnt:en. Tartu mnt:tä pitkin kulkee mm. ratikka nro 2 (Karnaluksia lähimmät pysäkit Keskturg tai Autobussijaam). Karnaluks sijaitsee toisessa kerroksessa metallioven takana. Joskus ovi voi olla lukossa ja se avautuu ovikelloa soittamalla. Talon seinässä ei ole nimikilpiä eikä mainoksia.

Kaupassa voi maksaa ainakin toistaiseksi ainoastaan käteisellä. Myyjää on toisinaan vaikeaa tavoittaa jotain kysyäkseen. Tuotteissa on kyllä aika hyvin hinnat esillä. Jos ostat jotain nauhaa tai nappeja, ota koko rulla tai nappiputkilo mukaan kassalle ja pyydä vasta siellä tarvitsemasi määrä. Ylipäätään kannattaa pistää hinnat mieleen, siten säästää aikaa kassalla, jos kassa ei muistakaan hintaa. Eilen kaupassa oli peräti kaksi kassaa, mutta toinen tyhjensi laatikoita, vaikka asiakkaiden jono oli hyvin pitkä. Kun kassa mittaa asiakkaiden tarvitsemat nauhat, naputtelee hinnat tietokoneelle, laittaa tavarat yksitellen pussiin ja samalla kenties juttelee ties mitä toisen myyjän kanssa, voitte kuvitella, että aikaa kuluu.

Karnaluksissa tarvitaan siis aikaa, käteistä rahaa ja hiukan malttia, sillä tavaraa on paljon, palvelu välillä hidasta ja happikin tuppaa helteillä loppumaan.

Huvikummunviemää
Sari kertoo matkastaan Karnaluksiin lyhyesti ja ytimekkäästi. Taksimatka Karnaluksiin maksoi kuusi ja puoli euroa.

Vietimme askarteluystäväni kanssa ihanan aurinkoisen päivän Tallinnassa ja pääsin vihdoin käymään käsityön harrastelijoiden paratiisissa nimeltä Karnaluks. Aivan mieletön paikka, josta löytyi ihania nauhoja, pitsejä ja muuta askarteluun tarvittavaa materiaalia. Kannattaa varata aikaa ja käteistä :)

Osoite on: Karnaluks, Hermanni 1, Tallinn. Taksi terminaalista maksoi 6,50 euroa. Suosittelen lämpimästi.

Purkulankaa
Myös Purkulankaa-blogin kirjottaja kävi Tallinnassa. Hän löysi Karnaluksista muun muassa seuraavat tavarat:

Uutuutena hauska SMC:n lanka Lumio, joka loistaa pimeäsä. Langassa mukana siis heijastava lanka.
Mukaan tarttui myös Austermannin Merono Lace- lankaa 25g/ 350m valkoista itselle ja yhteen joululahjaprojektiin lilaa. Ostin sukkapuikkoja, lyhyitä vetskareita, neulemerkkejä ja sakset.
Ruohonvihreää akryylilankaa ( ????!!!!!) 10 kerää 33g/ 200m.
Sukkalankaa pitää olla, Regian Racing color kaksi kerää tarttui mukaan.
Työkavereille toin lankaa ja nappeja, joten oli ostoskasi aika turvoksissa kun pääsi kaupasta pois.