Miten pääsen Karnaluksiin?

Tallinnan Karnaluks sijaitsee noin puolentoista kilometrin päässä Tallinnan keskustassa. Lankakauppaan pääsee monin tavoin: taksilla, kävellen, bussilla tai raitiovaunulla. Näissä ohjeissa vinkkejä on antanut tallinnanmatkat.com.

Taksilla Karnaluksiin
Helpointa on ottaa Tallinnan satamasta taksi. Suosittelen keltaista TallinkTaksoa. Jos olet tullut Tallinnaan Tallinkin laivalla, olet saanut maihinnousukortin lisäksi 10% alennuskortin Tallinkin omaan taksiin. Kun nouset taksiin, sano että haluat Karnaluks -kauppaan, jonka osoite on Hermanni 1 C (vielä tarkemmin ilmaistuna osoite on  K.A. Hermanni 1 C.  On hyvä kirjoittaa osoite varmuuden vuoksi vaikka paperille, jota näyttää taksikuskille.

Tarkista taksin hinta satamasta lähtiessäsi, ettei matkaa maksettaessa tule ongelmia. Virossahan jokainen taksifirma ja yksityinen taksi voi määritellä omat hintansa, joten riistohinnat voivat olla ihan laillisia.  Taksin takaikkunan tarra kertoo kyseisen taksin hinnan. Suosittelen vielä kerran TallinkTaksoa, niiden kanssa ei pitäisi olla ongelmia.

Jos olet muualla kuin satamassa ja sinun pitää tilata taksi, soita TallinkTaksin puhelimeen 640 8921 (lyhytnumero 1921). Muista selvittää  tarkka osoite, missä olet, jotta taksin löytää paikan.

Tallinkin taksin hinnat maaliskuussa 2012 ovat seuraavat:
  • kilometrinhinta päivällä (06-23) 0,77 euroa/km
  • kilometrihinta yöllä (23-06) 0,88 euroa/km
  • lähtöhinta 3,20 euroa
  • tuntihinta 16,00 euroa 
Voit tarkistaa voimassaolevat hinnat taksifirman kotisivulta.  Internetissä on puhuttu Tallinnan taksien turvallisuudesta ja hinnoista. Jos asia kiinnostaa, saat lisätietoa täältä

Bussilla satamasta Karnaluksiin
Pääset käsityökauppaan myös bussilla. Tallinnan bussi numero 2 vie lankamatkalle tulijat suoraan satamasta Karnaluksin lähelle. Bussi 2 pysähtyy matkan alkuvaiheessa seuraavissa paikoissa: sataman A-terminaali, sataman D-terminaali, A. Laikmaa, Keskturg ja Autobussijaam. Sinun pitää jäädä bussista pois joko Keskturg- tai Autobussijaam -pysäkillä.

Kun jäät bussista Keskturg -pysäkillä, mene kadun yli ja jatka Tartu maantee -katua samaan suuntaan kuin bussi kulki eli Tallinnan keskustasta poispäin. Ohitat poikkikadut
  • C.R. Jakobsoni
  • J. Kunderi põik
  • Laulupeo
Seuraava katu onkin K.A. Hermanni. Käänny vasemmalle vajaat sata metriä ja oletkin Karnaluksin edessä. Kaupan kyltti ei ole järin suuri. Ole tarkkana!

Jos olet jäänyt bussista Autobussijaam -pysäkillä, kävele bussin tulosuuntaan. Ohitat kadun K. Türnpu ja seuraava onkin K.A. Hermanni. Käänny oikealle ja oletkin oikealla kadulla.

Suosittelen, että ostat kioskilta ratikkalipun etukäteen (0,95 euroa tai 10 matkan lippuvihko 8 euroa). Ratikassa käteisellä maksat  melkein  tuplahinnan. Muista leimata tai lävistää lippu!

Tämän hetkiset lippuhinnat (ensin lippu ostettuna etukäteen, toinen hinta jos se ostetaan bussista/ratikasta):
  • Matkalippu (sõidutalong) 1 € / 1,60 €
  • Alennuslippu (soodustalong) 0,50 € / 0,80 €
  • lippuvihko 10 kpl (talongiraamat 10 talongi) 8 € / -
Raitiovaunulla Karnaluksiin
Jos haluat matkustaa Tallinnassa ratikalla Karnaluksiin, se onnistuu helposti. Kun olet keskustassa valitse raitiovaunu numero 2 tai 4. Raitiovaunussa lukee Ülemiste. Nouse ratikasta Keskturg tai Autobussijaam -pysäkillä ja seuraa yllä annettuja ohjeita bussimatkustajalle ja tutustu alla olevaan karttaan.

Kun lähdet takaisin keskustaan, valitse ratikka 2 tai 4. Nyt ratikassa lukee kohteena Kopli tai Tondi.

Raitiovaunussa käy samat liput kuin bussissa. Kannattaa ostaa lippu etukäteen. Jos käyt Tallinnassa usein tai liikut ystävien kanssa kannattaa ostaa 10 matkan lippuvihko, jolloin yhden lipun hinnaksi tulee 80 senttiä.

Kävellen Karnaluksiin
Jos haluat raitista kaupunki-ilmaa ja liikuntaa, voit kävellä käsityökauppaan. Etsi kartasta Tartu mnt (Tarton maantie). Kävele sitä kunnes vasemmalle kääntyy Hermanni katu. Jos lähdet kävellen, kannattaa tulostaa oheinen kartta mukaan.

Kartat
Tästä linkistä löytyy kartta Karnaluksiin.