sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kokemuksia Karnalukista 6

Tallinnan Karnaluks on suosittu matkakohde käsityön ystävillä. Tässä kokemuksia bloginkirjoittajista, jotka ovat käyneet Karnaluksissa:

Muntekema  
Muntekema kävi miehensä kanssa Tallinnassa. Käsityöihmisen matkakohteeseen kuului myös Karnaluks. Blogissa on myös kuvia ostoksista. Hän kirjottaa:
Ja aivan hillittömän hieno käsityötukku tuo Karnaluks tosiaan oli!

En ole eläessäni nähnyt niin paljon erilaisia nauhoja, kuminauhoja, kankaita, brodyyrejä, lankoja ja kaikkea! Jos on jotain, mitä et sieltä löydä niin et sitä varmastikaan tarvitse! :)
Kutomokadulla  
PaulaK kirjoittaa matkastaan Tallinnan Karnaluksiin. Lankalaatuja oli paljon! Hän muistuttaa, että vaikka langat ja käsityötarvikkeet ovat edullisempia kuin Suomessa, matkaan tulee silti hintaa, sillä siihen pitää laskea myös matkan kulut.
Karnaluks itsessään oli juuri niin mieletön kuin muut blogistit ovat hehkuttaneet. Erilaisia lankalaatuja oli laatikkokaupalla ja hyllyt nousivat useamman metrin korkeuteen. Ylimmille hyllyille ei ilman apua edes ylettänyt. Toisaalta meihin iski siinä paljoudessa lankasokeus, laatuja ja merkkejä oli niin montaa eri sorttia ja ahtaissa tiloissa happi alkoi loppua.

Ostin paketin (10kpl) Milly 100 % villalankaa vanutettuja tossuja ja tumppuja varten. Lisäksi mukaan tarttui muutama kerä keltaista puuvillalankaa, muutama röyhelöhuivilankakerä ja paljon erilaisia vekottimia. Työkaveri oli nähnyt painajaista, että vien hänen nenän edestään viimeiset tarvikkeet ja hänelle ei jäisi mitään ostettavaa. Tarvikkeet jaoimmekin tasan jos jotain oli vain yksi tai kaksi jäljellä. Lainataan sitten sydäntupsulaitteita ja muita "tarpeellisia" tarvikkeita tarpeen mukaan toinen tosillemme.

Esimerkiksi Argentina röyhelöhuivilanka oli Karnaluksissa edullisempaa kuin Suomessa, mutta loppupeleissä reissu tulee matkoineen kalliimmaksi kuin lankojen hinnan erotus. Meillä hakusessa olikin enemmän elämys ja hupimatka... Emme vain vielä Karnaluksissa tienneet, että loppumatka olisi todella kaikkea sitä.
Kaupunkilaistyttö muutti maalle
Kaupunkilaistyttö kirjoitti matkastaan Tallinnan Karnaluksiin. Vaikka Karnaluks oli kuin taivas, sieltä löytyi myös jotain huonoa: ilmastointi ja käteismaksu.
Ja Karnaluks on neulojan ja käsityöntekijän taivas. Olen ostanut sieltä valtavia määriä helmiä, erilaisia värillisiä pitsinauhoja, tukikankaita ja lankoja. Tuleville käsityömarkkinoille aion taas neuloa huiveja, tällä kertaa upeanvärisistä alpakka-villasekoitelangoista. Sama lanka on Suomessa tuplahintaista. Mutta, tällä kertaa keksin etsiä jotain, mitä sieltä ei saanutkaan ;) En löytänyt yksiväristä pellavanauhaa havupalloihini, joten valitsin organza-nauhaa. Ainoa huono puoli Karnaluksissa on huono ilmastointi ja käteismaksu. Ja hintojen esillelaitto, aina et tiedä mitä haluamasi tuote maksaa. Ensimmäistä kertaa olivat ostokseni niin suuret, että sain kaupan päälle virolaisen käsityölehden (suomenkielinen).
Vinkkejä Karnaluksin löytämiseen: